Мисолҳо:
\[1. (-5)+(-12)\]
Ҳал:
\((-5)+(-12)=-17 \) (суммаи ду адади манфӣ адади манфӣ аст).
\[2. (-10)+3\]
Ҳал:
\(-10+3=(-10)+(+3)=-(10-3)=-(7)=-7 \) (барои ёфтани суммаи ду ададе, ки аломатҳои гуногун доранд, ҳардуи ададро мусбат ҳисобида, аз адади калон адади хурдро тарҳ мекунанд ва аломати адади калонро пеш аз натиҷа менависанд).
\[3. -25+30\]
Ҳал:
\(-25+30=+(30-25)=+5=5\)
\[4. (-8) \cdot (-6)\]
Ҳал:
\((-8) \cdot (-6)=48 \) (ҳосили зарби ду адади манфӣ адади мусбат аст).
\[5. (-12) \cdot 6\]
Ҳал:
\((-12) \cdot 6=(-12) \cdot (+6)=-72 \) (ҳосили зарби адади мусбат ва адади манфӣ ҳама вақт адади манфӣ мешавад).